Projekt Biblija 365 ima za cilj na moderan i zanimljiv način približiti Bibliju što širem broju ljudi. Koristeći prikladne planove čitanja, zanimljive i lako razumljive video materijale o svakoj knjizi Biblije te izazove s pitanjima o prethodno pročitanome, omogućujemo korisnicima interakciju sa živom Božjom Riječi – Biblijom.

U današnjoj brzoj i tehnološki naprednoj kulturi, interaktivna mobilna aplikacija za svakodnevno čitanje Biblije – B365, pomaže korisnicima pročitati ovo remek djelo ljudske civilizacije kroz odvajanje samo 15-ak minuta dnevno. Za djecu, mladež i one koji su početnici u čitanju, tu je i plan čitanja Novog zavjeta, kroz koji se prolazi pet dana u tjednu i to samo 5 minuta dnevno.

U godini obilježavanja 500-te obljetnice početka Reformacije, korisnicima omogućujemo sudjelovanje u mjesečnim nagradnim natječajima, kroz koje potičemo njihovo literarno, umjetničko, pjesničko i duhovno stvaralaštvo.

Tročlana komisija sastavljena od vrhunskih stručnjaka iz područja teologije, književnosti i jezika, svakog mjeseca će odabirati tri najbolja rada. Odabrani radovi bit će objavljeni na B365 aplikaciji, preko koje će korisnici glasovati za najbolji od njih.

Kako se interakcija ne bi odvijala samo u „oblaku“, tijekom ove godine bit će organizirane i različite humanitarne i društveno korisne aktivnosti, poput tečaja osnovnih životnih pitanja i kršćanske vjere, temeljenog na međunarodnom Alpha tečaju (početkom ožujka 2018.), postera biblijskih knjiga za djecu, mlade i one starije, i još mnogo toga u sklopu obilježavanja Reformacije500, i projekta Biblija365 - pod nazivom B365+.

Pronađite u aplikaciji

Video

U suradnji s BibleProject organizacijom, B365 vam donosi sinkronizirane video materijale biblijskih knjiga na hrvatski jezik – na jedinstven, jednostavan i zanimljiv način.

Prije nego započnete svoje čitanje, odvojite nekoliko minuta i upoznajte se s pregledom, strukturom i posebnostima knjige. Donosimo vam uvod u svaku knjigu Biblije, kao i pregled velikih tema Biblije. Na vama je da uživate…

Plan

Pročitati jednu knjigu nije previše zahtjevno. Pročitati 66 već jest. Zato je tu B365 plan čitanja koji vam pomaže pročitati svih 66 knjiga Biblije u jednoj kalendarskoj godini. Odvojite samo 15-ak minuta dnevno za sebe, 6 dana u tjednu i upoznajte se s bezvremenskim sadržajem najraširenije, najprevođenije i najutjecajnije knjige svih vremena – Biblije. Odaberite plan B365, namjestite podsjetnik u svojoj aplikaciji i 15-ak minuta prolazi za trenutak.

 

Za djecu i mlade te one koji misle da im je cijela Biblija još uvijek preveliki zalogaj, imamo početnički plan čitanja. Odvojite samo 5 minuta dnevno, 5 dana u tjednu i pročitajte Novi zavjet u jednoj kalendarskoj godini. Odaberite plan B365lite i upoznajte se s događajima i osobama iz Novog zavjeta te saznajte sve o životu i riječima Isusa iz Nazareta.

Za razmišljanje

Odvojite malo vremena i upoznajte se s najvećim propovjednikom 19. stoljeća popularno nazvanim „princem propovjednika“ – Charlesom H. Spurgeonom. Donosimo vam njegova kratka dnevna razmišljanja o ulozi vjere u svakodnevnom životu.

Izazov

Želite li provjeriti i utvrditi svoje znanje nakon pročitane knjige? Želite uz to i konkurirati za atraktivnu nagradu?

Ako je vaš odgovor – da, onda vas pozivamo da se bez zadrške uključite u Izazov365. Riječ je o zanimljivom i zabavnom kvizu provjere i utvrđivanja poznavanja biblijskog teksta pročitane biblijske knjige. Uz provjeru, osim što ćete se podsjetiti i provjeriti pročitano, konkurirat ćete za atraktivne nagrade za najtočnije i najbrže korisnike.