Posted

Kako je korupcija jedan od najvećih izazova i opasnosti ovog vremena, projekt Biblija365 zajedno sa partnerima (Udruga Fokus, Udruga STEP te Udruga poslovnih ljudi Partner) organizira predavanje na temu, Global Work and the Challenge of Corruption (Globalni rad i izazov korupcije).

O ovoj temi govoriti će gost iz SAD-a, Dr. Albert M. Erisman, predavač poslovne etike, poslovanja i tehnologije na poslovnoj školi Sveučilišta Seattle Pacific, suosnivač i glavni urednik časopisa Ethix (ethix.org), te autor knjige „Slučajno menadžer“.

Dr. Erisman je 32 godine radio kao tehnički direktor kompanije Boeing gdje je iskusio sve prednosti, ali i opasnosti, koje globalizacija pruža. Kroz svoje predavanje će pokazati zašto je borba protiv korupcije te istrebljenje korupcije bitno za aktivno sudjelovanje u globalnoj ekonomiji. U sklopu posjeta, dr. Erisman će održati i gostujuće predavanje na Veleučilištu VERN.

PROMOCIJA KNJIGE
Poslije predavanja održati će se i promocija knjige dr. Eismana „Slučajno menadžer“. Svoja razmišljanja o knjizi, uz autora, sa nazočnima će podijeliti Kristijan Cinotti (direktor i partner MAZARS Cinotti Audit), doc. dr. sc. Katica Knezović (predstojnica Katedre za sociologiju i filozofiju pri Učiteljskom fakultetu u Zagrebu), Alis Marić (osnivačica bloga „Čitaj knjigu“) te Ivan Topčić (vlasnik Tim Kabel, proglašen najboljim poduzetnikom u Republici Hrvatskoj u 2014. godini).

Ovo, drugo u nizu, predavanje rezultat je inicijative studenata i mladih iz platforme Biblija365, koji na ovaj način žele doprinijeti stvaranju okoline koja vrednuje rad, integritet te one univerzalne vrijednosti koje prepoznajemo i kao biblijske (pravednost, dobrota, marljivost, poštenje…).

Predavanja, kao i promocija knjige, su besplatna.