Posted

Humanitarne aktivnosti u projektu Biblija365, ove subote 24.6. u 5 gradova (Zagreb, Osijek, Šibenik, Pula i Karlovac), kojima se prikupljaju potrebite stvari za djecu iz udomiteljskih obitelji diljem Hrvatske.

Kako smo već najavili u predstavljanju projekta Biblija365, kroz ovu godinu svjetskog obilježavanja 500. godina od početka reformacije (u kojoj se i pod službenim pokroviteljstvom Vlade RH obilježava ovaj događaj u RH), donosimo vam u suradnji s našim partnerima različite društvene i humanitarne aktivnosti kojima se promoviraju prepoznate biblijske vrijednosti i načela .

Ove subote, 24.6. u 5 gradova (Zagreb, Osijek, Šibenik, Pula i Karlovac), prikupljati će se potrebite stvari za djecu iz udomiteljskih obitelji diljem Hrvatske.

Do sada su održane humanitarne akcije u Karlovcu 10.6. i Osijeku 16.6. te su time prikupljene određene stvari prema popisu na služebenoj facebook stranici projekta. Nadamo se da će ova velika akcija pomoći svoj djeci koja su obuhvaćena ovim aktivnostima.

Humanitarnom akcijom prikupljati će se donacije za udrugu Oaza iz Rovinja (www.oaza.hr), koja omogućuje djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi odrastanje u kvalitetnom obiteljskom okruženju te pruža potrebnu pomoć i podršku djeci u potrebi, te udruga Zvono iz Belišća (www.udrugazvono.hr), koja unapređuje život djece i mladih s poteškoćama u razvoju i pomaže roditeljima djece i mladih s poteškoćama u razvoju u uključivanju u sustav socijalne skrbi i odgojno obrazovni proces.

Prikupljaju se konkretne stvari koje su djeci (od novorođenčadi do 18 godina) potrebne za odrastanje i razvoj kao npr.odjeća, obuća, pribor za školu, sport (bicikli, role, lopte…) i elektronika (računala, laptopi, tableti, mobiteli…), uz napomenu da se činom doniranja ne rješavamo viška iz svojih ormara, podruma i tavana, već darujemo od srca stvari koje su toj djeci potrebne.

U navedenim gradovima akcija će se provoditi ove subote 24.6.2017. prema lokacijama i vremenima navedenim dolje i na plakatu. Pozivamo sve građane i građanke da se odazovu humanitarnoj akciji i od srca doniraju za djecu koja su u potrebi, te prema mogućnostima proslijede informaciju zainteresiranima.

Vaš,
B365

 

*Popis potrebnih stvari za djecu u udomiteljskim obiteljima (klikni za popis)

ZAGREB (9-16h): Udruga Fokus, Kutnjački put 11 

OSIJEK (9-14h): Klub mladih, Zadarska 19 

KARLOVAC (9-17h): Mjesna zajednica Zvijezda, Gundulićeva 9 

PULA (10-16h): Porta Stovagnana 12

ŠIBENIK (10-16h): Dječji grad, Nikole Tavelića 13