Posted

Nedugo nakon krštenja, Isus je proveo 40 dana u pustinji u osami i bez hrane, a đavao ga je kušao, ali Isus je izašao kao pobjednik i krenuo u život vršeći službu na koju je pozvan. Ovo nije jedini primjer u Bibliji kada netko odlazi u pustinju kao dio priprave za nešto što slijedi.

Boravak u pustinji može biti doslovan ili metaforički, to može biti fizičko, ali i duhovno mjesto. Boravak u pustinji ostavlja prostor za molitvu, za razgovor s Bogom i za slušanje njegovog glasa u tišini. Vrijeme pustinje otvara prostor za preispitivanje i odricanje, ali također nas oslobađa da možemo primiti ono što nam Gospodin nudi. Nakon razdoblja pustinje kreće novi život – ponovo povezani s Gospodinom, odričući se suvišnog i primajući ono što je važno, postajemo spremni davati drugima.

Narednih 40 dana, koji nas vode prema Uskrsu, želimo promišljati o povezivanju s Gospodinom kroz molitvu, o odricanju, o primanju onoga što nam Gospodin nudi i o tome što možemo i trebamo dati Bogu, ali i drugom čovjeku.

Svaki dan donosi novi biblijski tekst i kratko promišljanje, a na svakome od nas je da osobno odgovori na izazove koje pred nas stavlja sam Gospodin.

Odaberite pod “PROFIL” desno novi plan IZAZOV 40 koji možete pratiti i usporedno s planom koji čitate.