Posted

Dragi korisnici,

bliži nam se početak čitanja Novog zavjeta i izlazak iz Starog. Prošli smo veliki dio ove bezvremenske knjige čitajući tekstove stare i preko 3000 godina prvotno napisane na hebrejskom i aramejskom jeziku! Veliki posao je iza nas. Čestitamo svima koji vrijedno i ustrajno pratite naša dnevna 15 minutna čitanja!

Početkom čitanja Novog zavjeta (6. studenoga 2017.) počinjemo se upoznavati s tekstovima napisanim na tada prevladavajućem jeziku onog doba – grčkom “koine” jeziku. Upoznat ćemo evanđelja i pisma (poslanice) različitih autora koji su pisali tijekom druge polovice prvog stoljeća. Mnoštvo “poznatih” osoba onog vremena dio su zapisa i sadržaja novozavjetnih tekstova, a kako su živjeli, razmišljali i djelovali, moći će te pratiti kroz naša čitanja.

Istovremeno ćemo i dalje pratiti Mudre izreke (koje završavamo), kao i knjige Psalama koje ćemo čitati uz novozavjetne tekstove.

Stoga, pozivamo Vas da nastavite čitanja, kao što pozivamo i sve ostale, koji su negdje zastali tijekom starozavjetnih tekstova ili nam se možda po prvi put priključuju, da se uključe i pročitaju priču o Isusu iz Nazareta, onako kako su je zabilježili očevici onog doba.

Pozovite i svoje prijatelje i poznanike da se uključe u ovaj projekt.

Učinimo ovu “knjigu čovječanstva” popularnijom u našoj zemlji! 🙂