Posted

Magistra sestrinstva i  ravnateljica Doma za starije osobe Atrij. Rođena u Osijeku.

Biblija je za mene učiteljica i izvor smjernica za zdrav duhovni, ali i tjelesni život.  U teškim trenucima me podsjeća i pomaže mi vratiti se IZVORU nade, mira, radosti i ljubavi. Tako održavam svoje zdravlje.

Ne sjećam svog prvog susreta s Biblijom, jer od kada znam za sebe, znam i za Bibliju koju su meni i mojoj braći i sestrama čitali roditelji. Čitali su biblijske priče o kojima smo razgovarali.

Kada sam naučila čitati, često sam je čitala naglas drugima u kući te razmišljala, poticana od strane roditelja, i pričala o pročitanom. To mi je tada pričinjavalo zadovoljstvo, jer bih kroz druženje i razgovor čula nove priče o Isusu.

Iz nekih dijelova Biblije, već mnogo puta pročitanih, uvijek otkrivam da mi govori nešto novo, nešto što mi je u tom trenutku, satima ili danima, stvarno vratilo nadu, mir, radost, ljubav koju onda iznova mogu imati i za druge. Sigurna sam da je to Knjiga koju nam je sam Bog ostavio i da je namijenjena za moj osobni rast.

Biblija je knjiga koja mi pomaže razumjeti sebe, pomagati drugima i razumjeti ih kada su daleko od izvora nade, mira, radosti i ljubavi. Prepoznati, slušajući ih (mislim na svoje korisnike u Domu), njihove stvarne potrebe i strahove od smrti te razgovarati i uputiti ih na Krista i vječni život po njemu.

Dobro je i korisno, za duhovno zdravlje i izvor smjernica za život svakoga čovjeka od djetinjstva pa do zadnjih dana života čitati Bibliju, jer je ona knjiga koja s pravom nosi ime KNJIGA NAD KNJIGAMA.

Preporučujem  svima da provjere je li to istina!