Posted

magistra logopedije, 23 godine

Biblija je za mene istinita Božja Riječ, ali i književno remek-djelo prepuno povijesnih činjenica.

Moj prvi susret s Biblijom seže u djetinjstvo, kada sam već kao djevojčica voljela čitati dječje verzije Biblije i slušati o biblijskim događajima u crkvi i na vjeronauku, a ozbiljnije sam je počela čitati sa svojih 16 godina kada sam doživjela istinsku promjenu koju je Bog učinio u meni. Tada sam doživjela nadnaravnu spoznaju  o tome da je Biblija Sveto Pismo koje je Bog ostavio čovjeku i po kojoj je sve nastalo i postoji.

Biblija je jako promijenila moj pogled na Boga, na samu sebe i na ljude oko mene. Teško je ukratko reći što mi je otkrila jer cijeli je život satkan u tim riječima, no one sve upućuju na Božju slavu, Isusa Krista koji je došao na svijet i svojom smrću i uskrsnućem dao čovjeku priliku da bude u Njegovoj vječnoj prisutnosti. Nitko svojim djelima to ne može zaslužiti – Božja milost je ta koja je sve učinila umjesto nas.

Čitanjem Biblije vidim kako je Isus, iako je Božji Sin, bezgrešan i savršen, hodao zemljom i volio ljude, bez obzira na njihov spol, status, nacionalnost, družio se s marginaliziranima i odbačenima. Mene to motivira da budem poput njega i ne gledam na ljudsku vanjštinu, već da volim bez ikakvih očekivanja.

Biblija je Božja poruka čovjeku i ona nikada neće “izaći iz mode”. Stvari oko nas prolazne su, ali u Njoj se nalaze riječi vječnoga života, mudrost, savjeti i upute za svakodnevni život. Te riječi relevantne su jednako za današnjeg čovjeka baš kao što su bile za onoga u srednjem vijeku ili bilo kojem drugom razdoblju.

© Biblija365