Posted

Miroslav Šimun, sveučilišni i veleučilišni profesor

Biblija je za mene Božja objava, uputa za život. Ona mi daje odgovor na pitanja odakle sam, zašto postojim i kamo idem.

Prvi ozbiljniji susret s Biblijom dogodio se u studentskim danima. Tijekom studiranja dobio sam Bibliju kao poklon od rođakinje. Bio sam vrlo sretan i ponosan što ću imati priliku sam čitati Božju Riječ. To mi je bila želja i plan kao mladog intelektualaca. Odmah nakon što sam dobio Bibliju, u dvadesetdrugoj godini života, počeo sam je čitati, a razlog tomu bila je velika znatiželja za razumijevanjem i povezivanjem mnogih tekstova koje sam slušao u Crkvi još od djetinjstva.

Počevši čitati Bibliju krenuo sam na studentsku grupu gdje se proučavala Božja Riječ – Biblija. Čitajući, odnosno proučavajući Bibliju, preda mnom se zrcalio trojedini Bog, spoznao sam da je on Otac Nebeski – moj Stvoritelj; Isus Krist – moj Spasitelj i Duh Sveti – moj Skrbnik.

Čitajući Bibliju moj život dobiva puninu smisla. Kroz Bibliju saznajem kako je obitelj Božja zamisao za mene, zbog nje poslu pristupam kao da radim Gospodinu Bogu. Ona mi pokazuje da je brak dar Božji za moju izgradnju po njegovoj volji te da se s ljubavlju trebam odnositi prema bližnjem svom, odnosno „dužnicima“ kao što sam i ja sam.

Preporučujem svakodnevno čitanje Biblije, jer sam siguran kako postoji osobna potreba uz zahvalu i molitvu Bogu, po kojima vjernik čuva srce od pokvarljivosti, a um od zaborava pravog Puta, stvarne Istine i Vječnog Života.

© Biblija365