Posted

Sara Klobučar, studentica

Biblija je za mene najprije riječ živog Boga, a potom jedna jedinstvena, neponovljiva, povijesno i kulturno relevantna knjiga.

Moj prvi susret s Biblijom bilo je vrlo frustrirajuće iskustvo jer mi nije imala smisla i bila je prepuna zagonetki i tajnovitih značenja koje ja nikako nisam mogla samostalno dokučiti. No, nakon nekog vremena, doživjela sam osobni susret s Bogom, predala mu svoj život i otad se sve promijenilo. Čitanje Biblije više nije bila muka, već radost i užitak jer je počela imati smisla. Postala je moja karta i kompas za život. Radikalno je promijenila moj život.

Moj se sustav vrijednosti promijenio, jer sam ga usuglasila s onim Božjim u kojeg imam više povjerenja, kao inteligentnog, sveprisutnog i sveznajućeg Stvoritelja. Također sam shvatila svoju grešnost i manjkavost pred Bogom i kroz to uvidjela koliko je Bog svet i savršen, ali i milostiv te je providio vječni život i otkupljenje od grijeha.

Ta spoznaja me potaknula da više cijenim ljude oko sebe i osposobila me da opraštam tim istim ljudima, imajući na umu i vlastitu grešnost.

Preporučila bih redovno čitanje Biblije svakom čovjeku, jer ona je jedina poruka koju je Bog ispisao čovječanstvu. Ona je medij kroz koji Bog i danas može progovoriti svakome od nas i  kroz koji nam nudi pomirenje i odgovore na neka naša najdublja pitanja o svrsi života, ali i o njegovom tvorcu.

© Biblija365