Posted
Čitanje knjige Postanka, odnosno treći tjedan čitanja, bliži se kraju. Bili smo vrijedni i mnogi od nas polako uspijevaju u uspostavljanju dnevne rutine i navike druženja s biblijskim tekstom uz svoju omiljenu kombinaciju.
 
Upoznali smo početke stvaranja svijeta i čovječanstva te početak Božjeg plana spasenja čovječanstva kroz saveze koje je sklapao s ljudima. Upoznali smo Abrahama, Izaka i Jakova, ali i Jakovljeve sinove i njihove “zanimljive” životne priče.
 
Kako bismo što lakše prošli kroz ostatak starozavjetnih tekstova, pritom posebno mislimo na knjige poput Levitskog zakonika, pojedinih dijelova knjige Brojeva, Ljetopisa i slično, planirali smo uključiti i novozavjetne knjige u naše dnevno čitanje. Tako možete, vjerujemo s veseljem, očekivati i po jedno poglavlje novozavjetnih knjiga u dnevnom čitanju po planu Biblija365. (poglavlja Novog zavjeta donosimo kombinirajući Evanđelja i poslanice kroz cijelo vrijeme čitanja) 
 
Na ovaj način ćemo se, s jedne strane, upoznati s tim tekstovima prije nego što im se u potpunosti posvetimo kada završimo Stari zavjet, dok ćemo s druge dobiti osvježenje tijekom čitanja ponekad teško shvatljivih mjesta na koja ćemo naići prolazeći kroz vrijedne starozavjetne tekstove. Plan je od početka pripremljen tako da dnevno čitanje traje 15-ak minuta, u što ste se mogli uvjeriti tijekom ova tri uvodna tjedna, kada ste zasigurno primijetili kako vam čitanje traje i manje od ovog vremena.
 
Nama se čini kako će to obogatiti i osvježiti dnevno čitanje. No, ako se nekima od vas to čini suvišnim i nepotrebnim, sigurni smo da ćete brzo “skliznuti” prstom do kutka Za razmišljanje. 🙂
 
Na kraju, pozivamo sve koji još nisu započeli svoje čitanje ili se dvoume, jer nisu počeli od početka, kao i one koji su možda zastali na pola knjige Postanka i eventualno razmišljaju o odustajanju, da nam se svakako pridruže u daljnjem čitanju i proučavanju ove bezvremenske knjige.