Posted

Dugogodišnji novinar, publicist i pisac. Docent na Studiju novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Suradnik na biblijskim prijevodima. Rođen u Zagrebu.

Biblija je za mene velika riznica najrazličitijih književnih tekstova; povijesnih, poetskih i mudrosnih. Ona je izvor neobičnih priča. Uz to, ona je život i priča Isusa Krista, Božja riječ i izvor spasenja.

Pri  prvom susretu s njom bila je stroga, crna knjiga na polici s mnogo gustih sitnih slova, ali Božju riječ čuo sam u crkvi i bila je jednostavna i jasna.

Počeo sam je čitati u djetinjstvu, ali sustavno tek zadnjih 15-ak godina otkad surađujem s Hrvatskim biblijskim društvom na novom prijevodu. Da bih mogao to raditi, morao sam pročitati što više različitih domaćih i stranih prijevoda i uputiti se u razne stvari oko svake pojedine biblijske knjige, što me s vremenom posve zaokupilo.

Biblija je knjiga koja čita nas. Ona je ogledalo koje nam otkriva kakvi smo, ali i više, pokazuje nam kakvi bismo mogli biti i kakvima nas Bog želi.

Svijet je vrlo užurban i kompliciran, i utješno je da postoji kutak unutar nas kamo se možemo povući i gdje možemo porazgovarati s Bogom. Ne vidim kako bih sve mogao izdržati da mi Bog ne daje svjetlo, ljubav i utjehu.

Gubimo se u bezbroj svakidašnjih obveza, jedva ih stignemo ispuniti i već čekaju nove. Ali život se ne može svesti na to da samo obavljamo stvari – Bog je stvorio našu vječnu dušu i želi da budemo njegovo dijete.

© Biblija365